dinsdag 28 december 2010

GezinsVakantieWijzer: de leukste reizen van 2011

Reisorganisaties publiceren hun reizen steeds wat eerder. Er staat nu al aardig wat aanbod voor 2011 online. Hieronder vind je mijn favoriete reizen voor gezinnen met kinderen. Er staan zo'n 1000 reizen en 1500 kindvriendelijke huisjes online!


Eenvoudig, maar geweldig gelegen: Zeeroos. Gezellig vakantiehuis met een mooie ligging: in het bos, onderaan de duinen en slechts vijf minuten lopen naar de vloedlijn. Met de fiets ben je in een kwartier in het Koudekerke of het centrum van Vlissingen.Zeeroos ligt heel rustig in een recreatiegebied en beschikt over een heerlijke zonnige tuin met een beschut terras. Er zijn maar liefst drie slaapkamers. Vanaf ca. mei t/m september kun je gebruik maken van het strand(dag)huisje op het strand bij Westduin. Dit is heel handig met kleine kinderen, je hoeft niet met je strandspullen te sjouwen. Te huur vanaf € 200 per week.

Mijn favoriete huisje in het buitenland in een redelijke prijsklasse: Villa Anna in Selce, Kroatië. Selce is een leuke plaats met veel terrasjes rond de haven. Het is er 's avonds gezellig druk met veel mensen uit de omgeving, er zijn nog niet zoveel buitenlandse toeristen. De stranden zijn mooi, het dichtsbijzijnde ligt op 350 meter afstand.  Vanaf je terras met tuinmeubilair van uw appartement in Villa Anna, kijk je uit over de prachtige Kvarner-baai. In het gebouw zijn 2 kleine appartementen: met 1 en met 2 slaapkamers.  Het grotere appartement krijgt een gemiddelde waardering van een 9,2. De appartementen zijn te huur vanaf € 455 per week.

Voor de liefhebbers van La Dolce Vita, is dit een heel leuk adres: Residence Vico. In het schattige Italiaans dorpje Crone, omringd door bergen, gelegen aan het nog ongerepte Idromeer. Vanaf je balkon of terras heb je een spectaculair uitzicht over het meer en de Dolomieten. De kinderen vermaken zich uitstekend in het zwembad (oppervlakte 330 m², diep 0.50 - 1.40 m) of met de opblaasboot op het meer. Als ze genoeg hebben van het water, bieden tafeltennistafel, speeltoestellen en een enorm grasveld uitkomst. Je hebt dus tijd genoeg voor dat goede boek, op een ligstoel aan het zwembad of op het privé-strand aan het meer. En dat is dan ook nog eens prettig geprijsd: vanaf  € 455 per week.

Ook een ontzettend leuk idee: een fiets strandvakantie op Corfu

Je vliegt naar Noord-Corfu, dankzij de frisse zeewind het koelste stukje van het mooie groene Griekse eiland, . Hier liggen lange zandstranden met een ondiepe zee. Een uitgekiende locatie voor een fiets-strandvakantie met (kleine) kinderen. In de vlakke kuststrook maak je zonder problemen tochtjes. Je verblijft in een huisje of een appartement van een Griekse eigenaar, die uitstekend voor je zorgt. Het is  heerlijk om naar het strand van Agios Spiridon te fietsen, spierwit zand, knalblauwe zee, ondiep water en aan de horizon de mysterieuze bergen van Albanië. Andere gemakkelijke ritjes gaan naar badplaatsjes als Astrakeri en Peroulades. Vanaf € 480,-



Per kameel langs de Sfinx en de piramides, ronddwalen in de middeleeuwse wijk en over de bazaar. Met je gezin met een paardenkoets naar de Luxor-tempel en naar het graf van Toetanchamon in de Vallei der Koningen. De Nijl per felucca verkennen en relaxen aan het strand van El Gouna. Een mooie combinatie van cultuur en ontspanning. Vanaf  € 724.00


21 dagen met de kinderen door Rusland, Mongolië en China

Tijdens dit avontuur reis je voor een deel over een wereldberoemde spoorlijn: de Transsiberië Express. Vanuit Moskou doorkruis je heel Rusland en stap je uit in Omsk en Irkoetsk waar je een uitstapje maakt naar het Baikalmeer. Ook in Ulaanbaatar stap je uit om Mongolië verder te verkennen en overnacht je in een traditionele ger. Het eindpunt van de reis is Beijing waar je nog een aantal dagen de tijd hebt om de stad te verkennen eventueel een uitstapje te maken naar de Chinese Muur. Prijzig, maar een overgetelijke ervaring.

Nederlands overwinteren: molens in de tropen....

Na een paar weken sneeuw krijg je toch wel de neiging om de zon op te zoeken. Daarom maar even gekeken wat op dit moment de meest interessante opties zijn. Opvallend: het grote aantal adressen "in den verre" dat een duidelijke link heeft met Nederland.

Aruba is een uitstekende bestemming om tijdens de wintermaanden te verblijven. De heerlijke temperaturen, de prachtige stranden en de gastvrije bevolking staan garant voor een prettig verblijf. Een gemoedelijk hotel op loopafstand van het strand, vlakbij restaurants en op een kwartier rijden van Oranjestad is Aparthotel The Mill Resort. Niet goedkoop: u verblijft hier in februari vanaf € 1887 bij 4 personen in een appartement.

Over het Livingstone Jan Thiel resort is veel geschreven. In dit resort verblijven met grote regelmaat bekende Nederlandse artiesten. Het ligt tegenover het prachtige strand van Jan Thiel en vlakbij het Spaanse Water. Het resort beschikt over diverse typen luxe appartementen en bungalows die liggen tussen prachtige tropische tuinen. Niet alleen een prima adres voor levensgenieters, maar ook voor snorkelaars en duikliefhebbers. U verblijft hier 30 dagen in februari vanaf € 1431,-. bij 4 personen in een appartement.

Tot het tot stand komen van de soevereniteit van Indonesië in 1949, hoorde Bali bij Nederland. Daar is op dit moment niet meer zoveel van te merken. Het beste gewaardeerde overwinteringshotel is het Risata Bali Resort in Tuban. "Prachtige tuin, lief en zeer vriendelijk personeel, schone nette kamers, gunstig en rustig gelegen vlak bij strand en winkels. Al met al, wij vonden het heerlijk! ", schrijft een bezoeker op Zoover. Het resort ligt net uit de drukte van Kuta, maar op loopafstand van restaurants en winkeltjes. U verblijft er 28 dagen in een superior kamer inclusief ontbijtbuffet voor € 1380.


Het meest bizarre en voordelige aanbod dat ik tegenkwam, is overwinteren in het Orange County Hotel in Kemer. Weliswaar een vijfsterren all inclusive, maar om nu in Turkije te zwemmen in een Amsterdamse gracht? Het is een spotkoopje: in februari vanaf € 705,- per persoon voor 29 dagen. En daarbij is eten en drinken inbegrepen! Dus inclusief alle lekkere Hollandse (?) hapjes, uitzicht op de molen en de warmte van de Turkse zon.