dinsdag 23 februari 2010

Leuk als je jongere kinderen hebt: actieve vakanties met kids

Jammer dat ik dit niet heb ontdekt toen de kinderen nog klein waren: actieve vakanties met de kids. Hieronder een voorbeeld dat ik heb ontleend aan de GezinsVakantieWijzer. Er zijn veel meer mogelijkheden.

"Kriskras slingeren de mooie fietsweggetjes over Korfoe, het groenste eiland van de Griekse Archipel. De ideale uitvalsbasis om dat op de fiets met uw kinderen te ontdekken is Agios Ioannis met onze kindvriendelijke appartementen, midden op het eiland. De allerkleinsten worden verwend door de Griekse omaatjes, terwijl de wat grotere kinderen zich verbazen over de schildpadden, schaapskuddes of ezels. Stranden en zwembaden zorgen onderweg voor verkoeling.

Een dorpsplein zonder doorgaand verkeer, met platanen en olijfbomen, een taverna met kakelverse dagschotels, een kerkje onder een palmboom: dat is Agios Ioannis, ver van de toeristische drukte. Het ligt midden op het eiland, zodat u met de fiets alle kanten op kunt. Naar de Ropavallei met zijn bloemen en schaapskuddes, naar beeldschone heuveldorpen als Varipatades of Kouramades. In de kronkelstraatjes lijken de oudjes al klaar te zitten om u en vooral uw kinderen te begroeten. U fietst in de schaduw van dichte olijfgaarden, met eeuwenoude, kronkelige stammen. Veel bezienswaardigheden liggen binnen 15 km, zoals de hoofdstad Kerkyra met zijn forten, het kerkeilandje Vlacherna of het klooster op de rotsen van Paleokastritsa. Er is genoeg te fietsen voor een week, maar met stranddagen erbij is twee weken ideaal!

In Agios Ioannis beschikken we over vijf grote appartementen, speciaal voor ouders met kinderen, allemaal op babyfoonafstand van het dorpsplein. Babyfoons zijn ter plaatse te huur "

En zo gaat het nog even door met het presenteren van redenen waarom dit zo'n heerlijke vakantie is voor mensen met kleine kinderen.  Voor mij is deze ontdekking een beetje laat, maar misschien kan ik er andere ouders mee helpen. Met € 480,- vallen de kosten ook nog best mee.

Lees meer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten