zaterdag 10 juli 2010

Besparen op parkeren op Schiphol: de aanbieders op een rij

De 5 goedkoopste aanbieders van parkeergelegenheid bij Schiphol zijn:

AirportParking (10 minuten van Schiphol)
Hotel Auto (5 minuten van Schiphol)
Serviceparking (12 minuten van Schiphol)
SchipholParkFly (8 minuten van Schiphol)
SkyPark (5 minuten van Schiphol)

Wie exact het goedkoopste is, hangt af van het aantal dagen dat u wilt parkeren. Hotel Auto biedt een laagste prijsgarantie.


AirportParking ligt direct naast rijksweg A9 tussen de Zwanenburg en Polderbaan in. Je kunt kiezen tussen binnen parkeren en parkeren op bewaakt en verhard terrein. De shuttle service brengt je in 10 minuten naar de vertrekhal. Voor een week is dit een gemiddeld geprijsde aanbieder, voor twee weken relatief goedkoop.

Autohotel Rijsenhout ligt op 5 minuten per shuttlebus van de vertrekhal. Je parkeert op een beveiligd terrein. Het Autohotel heeft gemiddelde prijzen. Tijdens je afwezigheid kun je ook je auto laten wassen, een APK-beurt laten geven of laten repareren.

Bestparkingschiphol.nl biedt een goed beveiligd en afgesloten parkeerterrein en een luxe shuttlebus brengt je in 8 minuten naar de juiste vertrekhal. Best Parking Schiphol bevindt zich aan de A4 direct bij afslag 1. Schiphol is afslag 2. De prijs is van een gemiddeld niveau, voor meerdere weken relatief hoog.

BudgetParkingSchiphol: Je parkeert je auto op een goed beveiligd parkeerterrein en een luxe shuttlebus brengt en haalt je in 3 minuten naar de vertrekhal. Gratis overdekt parkeren. De prijs is van een gemiddeld niveau, voor meerdere weken relatief hoog.

CheapParking is een relatief voordelig parkeerterrein op 10 minuten van Schiphol. Tijdens je reis wordt je auto voor je gewassen.

Hotel Auto.nl garandeert je de laagste prijs in Schiphol Parking. HotelAuto ligt op 5 minuten van Schiphol.Natuurlijk word je met een shuttlebus naar de vertrekhal vervoerd.

Parkticket verkoopt parkeerplaatsen in de Amsterdam RAI. Je kunt goedkoop en overdekt parkeren en wordt met een pendelbus naar Schiphol Airport gebracht. In de toekomst zullen er meer locaties en meer mogelijkheden voor parkeren beschikbaar komen. Parkticket is redelijk geprijsd voor de korte termijn, maar is relatief duur vanaf ongeveer 2,5 week.

QuickParking ligt op 3 minuten afstand van de vertrekhal. Een luxe shuttlebus haalt en brengt je. De prijs is gemiddeld, voor meerdere weken hoog.

SchipholParkFly is een voordelige aanbieder op 8 minuten van Schiphol. Natuurlijk word je ook door deze aanbieder per pendelbus naar de vertrekhal gebracht.

Goedkoper parkeren op Schiphol beschikt over honderden binnen- en buiten parkeerplaatsen in Leimuiden, op 12 reisminuten afstand van de vertrekhal. Een van de Service Parking shuttle busjes brengt je snel en veilig naar de juiste vertrekhal. Valet Parking, wassen en onderhoud aan de auto is mogelijk.

Sky-park biedt je parkeergelegenheid op 5 minuten van Schiphol met een afgesloten verwarmde parkeerstalling en een aantal afgesloten parkeerplaatsen buiten. Er is een gratis shuttlebus en de mogelijkheid om je auto te laten wassen of een servicebeurt uit te laten voeren.

Totalcare Parking/Park and Fly ligt op 5 minuten afstand van Schiphol. Er is een gratis shuttlebus en het is mogelijk kleine reparaties te laten uitvoeren. Totalcare is voor perioden tot 2,5 week een wat duurdere aanbieder.

TravelParking heeft 600 plaatsen op 2 kilometer van de luchthaven. Voor twee weken is het een van de goedkopere aanbieders, voor een week vrij duur. Er is ook valet parking beschikbaar.

Voor supervoordelige vakanties tot €250 per persoon kijk op: http://www.voordeelvakantiewijzer.nl/

Tips voor het vinden van een reisgenoot

Er zijn online veel prikborden en reisforums waar je een oproep kunt plaatsen voor een reisgenoot. Maar of je je ideale reispartner vindt, is ook afhankelijk van je tekst. Geef zo duidelijk mogelijk aan wat voor type mens je zoekt en waar je naar toe wilt. Liever drie goede reacties dan honderd waar je niets mee kunt.

Wij adviseren je om het volgende in je oproep op te nemen:

Informatie over je vakantie: mogelijke bestemming(en), soort vakantie (actief, strand, sport, natuur, cultuur etc.), de vakantieperiode, de lengte van de vakantie, het soort overnachtingsadres (kamperen, hotel, appartement etc. en je favoriete vervoermiddel.

Informatie over jezelf: persoonlijkheid, leeftijd, beroep of opleidingsniveau, regio, gaan er kinderen mee, ben je roker/niet-roker, voorkeuren qua eten, wat wil je doen tijdens je vakantie.

Interessante sites:
http://www.couchsurfing.com/

Vooral veel gebruikt door jongeren: bij elkaar logeren op de bank.

http://www.reiscontact.nl/

Een of twee oproepen per maand. Lidmaatschap gevraagd.

http://www.reisgenoten.net/

publiceert ongeveer 10 tot 20 oproepen per dag, maar biedt weinig mogelijkheden om te zoeken. Veel lezen dus.

http://www.reisgenoten.nl/

Op reisgenoten.nl moet je jezelf eerst inschrijven voordat je de oproepen kunt zien.

www.reisgenotenprikbord.nl/

Een paar aanvragen per maand, middelbare leeftijd

www.reisgenoot-zoeken.nl/

Aardig wat oproepen, handig ingedeeld naar land en vertrekdatum. Helaas is niet duidelijk hoe oud de oproepen zijn.

senioren-reisgenoot.allerbest.nl

heeft de vorm van een forum, dat maakt het lastig zoeken. Er zijn een paar oproepen per week te vinden.

www.lonelyplanet.com/thorntree

Internationale site om met mensen onderweg af te spreken

http://www.travbuddy.com/

Internationale ontmoetingsplek voor internationale reizigers.

http://www.travelship.nl/

Ongeveer 80 oproepen in het totaal. Een aardige manier van selectie: op bestemming, leeftijd en man/vrouw. Met foto’s.

http://www.waarbenjij.nu/forum/board/www/index.php/list_topics/51

Zo’n tien oproepen per maand van heel verschillende aard en karakter. Vooral jonge mensen.

www.wereldwijzer.nl/ww.reisgenoten.html

Een van de meest bezochte sites over reizen. Vooral veel reisgenoten gezocht voor individuele, verre vakanties.

http://www.zoekreisgenoot.nl/

Een kleine 100 oproepen, lijkt meer gericht op kennismaking dan het plannen van een gezamenlijke reis.
Een alternatief voor zoeken via de website is naar informatiebijeenkomsten gaan van reisorganisaties. Vaak ontmoet je daar andere singles.

Plan meer dan één ontmoeting, zodat je elkaar echt wat beter leert kennen. Het liefst test je of je een beetje bij elkaar past door bijvoorbeeld een weekend samen op stap te gaan. Bij twijfel: doe het niet!

NB. Deze informatie is ontleend aan singleplus.nl. Deze website is op dit moment in onderhoud, maar wordt volgende maand heropend.

Na het WK direct op stap? Last minutes en ander voordeel

Hieronder vind je een aantal voordeeltips voor de maanden juli en augustus. Als je op de links klikt, kom je terecht bij de betreffende aanbieder.
a. Algemeen

Ferio vakanties bijna 700 aanbiedingen op haar last minute pagina. Deze accommodaties scoren een 10 bij Zoover!
  • Turkije - Turkse Rivièra - Alanya:  Hotel Orient Suite, all inclusive, vetrek 15 augustus, per persoon vanaf  € 509,–
  • Griekenland - Kreta - Annisaras Villas Paradise Island, zeer luxe villa's met privé zwembad , vertrek 19 augustusi, per persoon vanaf € 929,– 
  • Frankrijk - Bretagne - Trégastel, Vakantiepark Le Castel Sainte Anne, Appartementen in oud kasteel, Mini- & Tienerclub vertrek 17 juli, per persoon vanaf  € 299,– 
  • Spanje - Costa Brava - Calella, Appartementen Casablanca, mooi complex dichtbij strand, vertrek 14 augustus, per persoon vanaf € 389,–

Bij Jiba kan elke bezoeker t/m morgen korting krassen. Elke bezoeker krijgt de mogelijkheid om korting te krassen en heeft altijd een prijs van minimaal € 25,-. De maximale korting is € 1000,-
Clubmed heeft een kortingsactie die loopt t/m 31 oktober:
  • € 300,- korting p.p. op een verre vakantie
  • € 250,- korting p.p. een nabije vakantie
  • € 200,- korting p.p. op een autovakantie
Elke vrijdag geeft ClubMed 30% korting op last minutes
Liever kamperen? Vacansoleil.heeft een top 10 campings met 30% last minute voordeel. Je huurt een luxe tent of stacaravan. In Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italie, Spanje, Tsjechië, weekenden en weken.

b. Voor gezinnen

Pharosreizen biedt nu extra voordelige all inclusive vakanties. Gezinnen kunnen voor totaal EUR 398,- op zomervakantie! Alles is geregeld: van eten en drinken tot allerlei activiteiten voor u en de kids. Prijzen zijn o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen. De voorwaarden verschillen per accommodatie. Kijk voor de precieze kinderkortingen in het tabje 'Prijzen' bij de betreffende reis.
 
c. Voor 55+-ers

De Boer en Wendel geeft € 100 p.p. korting op de luxe rondreizen door het Midden-Oosten met vertrek in oktober:

  • 11-daagse rondreis Riad & Berbertent van € 2295 p.p. voor € 2195 p.p.
  • 12-daagse rondreis Nassarmeer & Nijlcruise van € 2495 p.p. voor € 2395 p.p.
  • 10-daagse rondreis Het Land van Lawrence of Arabia van € 2145 p.p. voor € 2045 p.p.
d. Voor senioren

Via ZorgVakantiewijzer.nl boekt u:
8 daagse seniorenreis Eernewoude ***Hotel Princenhof met gratis een prachtige reisgids over het waterrijke Friesland. Per persoon vanaf: € 985,-
8 daagse seniorenreis Timmendorfer Strand/Schleswijk-Holstein-Duitsland **** Maritim Seehotel met gratis een rijk geïllustreerde reisgids van Noord-Duitsland.Per persoon vanaf  € 995,-