dinsdag 3 mei 2011

De handigste beoordelingssites voor vakantiegangers

Hotels en hostels

Tripadvisor (http://www.tripadvisor.com/) is de grootste hotelbeoordelingssite ter wereld. Je vindt er honderdduizenden beoordelingen van hotels, restaurant, aanbieders van excursies etc. De belangrijkste Nederlandse site is http://www.zoover.nl/. Boeken kun je bijvoorbeeld doen via www.55plusvakantiewijzer.nl/hotels voor losse nachten of via de sectie "reizen" voor arrangementen.

Liever een bed & breakfast? Ga dan naar http://www.bedandbreakfast.com/  of www.zoover.nl/bed-and-breakfasts.


De meest complete site met beoordelingen  van hostels en jeugdherbergen is http://www.hostelworld.com/.
 
Campings


Ga je liever met de tent of caravan? Dan is  http://www.campingmening.nl/ een bron van informatie. Ook Zoover heeft campingbeoordelingen: www.zoover.nl/campings.



Luchtvaartmaatschappijen
Skytrax biedt een omvangrijk aantal beoordelingen van luchtvaartmaatschappien ( http://www.airlinequality.com/ ). Op http://www.vliegervaringen.com/ en http://www.turbulentie.nl/ vind je meningen over Nederlandse maatschappijen. Geïnteresseerd in de kwaliteit van de maaltijd aan boord? Dan is http://www.airlinemeals.net/ een interessante (en grappige) informatiebron.

 Cruises

Een week aan boord van een onprettig cruiseship. Dat wil je voorkomen. Op http://www.cruisecritic.com/  is vind je Engelstalige cruisebeoordelingen. Andere opties zijn http://www.cruisereviews.com/  of http://www.cruisemates.com/ . Ook zoover.nl heeft een apart cruisegedeelte: www.zoover.nl/cruises. Leuke cruises kun je vinden via de cruisepagina van de 55+VakantieWijzer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten