woensdag 20 januari 2010

Een paar tips voor veilig reizen

Een verre reis maken? Kijk voordat u een verre reis boekt altijd even wat het reisadvies van Buitenlandse Zaken is: http://www.minbuza.nl/nl/reizenlanden/reisadviezen . Zo kunt u onaangename verrassingen voorkomen. U kunt ook kijken op http://www.wijsopreis.nl/.

Via de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering  kunt u precies nagaan welke inentingen u nodig heeft en of er malaria voorkomt in het land van bestemming. Wij ontdekten een onverwacht advies. Voor Turkije wordt een inenting tegen Hepatitis-A aanbevolen.

U moet zich kunnen identificeren als u de grens overgaat. In een groot aantal Europese landen kunt u terecht met de Nederlandse identiteitskaart. Voor andere landen heeft u een paspoort nodig en soms ook een visum en een inentingsbewijs. Met een Nederlandse identiteitskaart kunt u naar de volgende landen reizen: Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord Ierland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Madeira en de Azoren), Roemenie, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief de Canarische Eilanden), Tsjechië, Turkije, Zweden en Zwitserland. Voor het reizen naar andere landen heeft u een paspoort nodig.

Kijk u ook altijd even na of een u een visum nodig heeft. Dat kan via de visumdienst. Zij kunnen (tegen betaling, het is geen overheidsorganisatie) ook het visum voor u regelen.

Meer tips vindt u op de 55+VakantieWijzer..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten