woensdag 20 januari 2010

Vliegen voor een koopje? Let op de extra kosten.

Voor 19 Euro naar Rome, voor 29 Euro naar Oslo. Het lijkt allemaal goedkoop en soms is het dat ook. Maar als u niet van te voren kijkt of er verborgen kosten zijn, dan kan het achteraf flink tegenvallen. Door reisbureaus worden dossierkosten en  soms een “Customer Service Tax” in rekening gebracht. Vaak ziet u dat pas nadat u al uw gegevens hebt ingevoerd. Kijk daarom vooraf even onder FAQ of klantenservice.

Ook bij de goedkope aanbieders kunt u beter eerst even naar de toeslagen kijken. Organisaties als Ryanair en Easyjet brengen toeslagen in rekening voor ieder stuk bagage, voor inchecken op de luchthaven en voor online betalen. Dat maakt de vlucht heel wat duurder. Ook dit kunt u vooraf controleren op de site.

Het is de moeite waard om vluchten te zoeken via verschillende websites zoals Cheaptickets, Wegolo en World Ticket Center. In principe zouden de zoekmachines allemaal dezelfde vluchten moeten vinden, maar in de praktijk blijken er toch verschillen in de resultaten te zijn. En vergeet niet ook even bij de oorspronkelijke luchtvaartmaatschappij van het land van bestemming en de KLM te kijken. Soms vallen die prijzen erg mee.

Op dit moment kunnen bij Ryanair reizen geboekt worden voor 10 Euro enkele reis inclusief belastingen. Zo is het wel erg aantrekkelijk om vanaf Eindhoven of Weeze even een dagje naar London, Dublin of Pisa te vliegen. Alleen met handbagage natuurlijk.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten