donderdag 30 september 2010

Goedkope vliegtickets? Een overzicht van de extra kosten bij low cost luchtvaartmaatschappijen

Het is de moeite waard om vluchten te zoeken via verschillende websites. Cheaptickets.nl heeft een goede zoekmachine, waarin naast de gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen (bijvoorbeeld KLM) ook een paar goedkope aanbieders zijn opgenomen. Ook kun je er losse chartervluchten boeken.
De zoekmachine van WorldTicketCenter geeft vaak net iets andere resultaten. WorldTicketCenter bestaat al tientallen jaren en is servicegericht. Ze helpen je ook telefonisch uitstekend.

De Vliegfabriek toont altijd volledige reissommen inclusief toeslagen zoals luchthavenbelastingen reserveringskosten en andere bijkomende kosten.

Vliegtickets.nl is een handige site, waar je na het kiezen van Amsterdam als vertrekplaats ook de mogelijkheid krijgt om op Brussel en Dusseldorf te zoeken.

Maar let bij dit alles wel op: door online reisbureaus worden dossierkosten en “Customer Service Tax” in rekening gebracht. Vaak zie je dat pas nadat je al je gegevens hebt ingevoerd. Kijk daarom vooraf even onder FAQ of klantenservice waar je op moet rekenen.

Bij de lage-prijzen-maatschappijen is het slim om voor je boekt te kijken naar eventuele toeslagen. Een organisatie als Ryanair brengt je extra geld in rekening voor ieder stuk bagage, voor inchecken op de luchthaven en voor online betalen. Dat maakt de vlucht heel wat duurder. Hieronder vind je een overzicht van toeslagen van de bekendste maatschappijen.

2 opmerkingen:

  1. Als u zich afvraagt hoe komt het dat andere mensen hebben de beste stoel dan kunt u uw stoel boek van http://www.checkmein.eu/nl// site! Op deze site krijg je de beste zitplaats in het vliegtuig en er zal b niet meer inchecken 's nachts! "

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op zich een leuke service, maar ik adviseer jullie om de Nederlandse vertaling nog even goed na te laten kijken. Al die stijlfouten maken dat het niet zo betrouwbaar overkomt. Ik zou ook nog eens over de prijs nadenken: 25 Euro voor je gezin is best veel.

    Ik zou het inchecken zelf niet graag aan een ander overlaten.Hoe weten de klanten dat jullie geen fouten maken?

    BeantwoordenVerwijderen