zondag 12 september 2010

Verre reizen voor avontuurlijke jonge gezinnen

Veel ouders overwegen met hun kleintjes naar een ver land op vakantie te gaan. Maar als je op de verschillende reisforums kijkt, blijkt dat zij zich wel ongerust maken over de veiligheid. Daarnaast is het de vraag of de kinderen zo'n verre bestemming wel leuk vinden. Er is daarom vast en zeker een markt voor het nieuwe initiatief dat ik net ontdekte: verre reizen voor ouders met kinderen van 1 tot 5 jaar. Om een indruk te geven even wat citaten:
  • Cuba: "Cuba is een van de meest bijzondere van de eilanden in de Caraïben en geschikt voor reizen met jonge kinderen. Tijdens deze comfortabele rondreis maak je kennis met zowel natuurschoon als de karakteristieke cultuur in het land van Fidel Castro. Geniet van de mooie natuur van de provincie Pinar del Rio. In de smalle straatjes van Trinidad ontmoet je vriendelijke bevolking. De laatste dagen van onze reis brengen we door in Varadero, waar we overnachten in een comfortabel hotel met zwembad vlakbij het hagelwitte strand."
  • Egypte: "De rondreis Egypte begint in de enorme metropool Cairo waar we de tijd nemen om te acclimatiseren. We bezoeken het Egyptisch museum en de indrukwekkende piramides. Met een korte vlucht gaan we naar Luxor waarvandaan we een excursie naar Thebe maken. Op een van de andere dagen in Luxor varen we ?s middags een stukje de Nijl af. Het varen biedt een aangename verkoeling en uiteraard gaan er reddingsvestjes mee. We rijden met een comfortabele, ruime bus naar El Gouna/Hurghada aan de Rode Zee. Jong en oud kan hier heerlijk genieten van strand en zee."
  • Mexico: "Mexico is een veelzijdige bestemming met een heerlijk klimaat en is daardoor ook zeer geschikt voor een reis met kleine kinderen. Naast de ontdekkingstochten naar de beroemde piramides van de Maya?s maken we kennis met de lokale bevolking. Uiteraard hebben we tijdens deze reis ook voldoende tijd om te zwemmen en te luieren bij een zwembad of een waterval of riviertje waar we onderweg langskomen. Een heerlijke afsluiter aan het strand mag niet ontbreken."
  • Zuid-Afrika : "De reis begint in Kaapstad waar je voldoende tijd hebt om een bezoek te brengen aan Robbeneiland en Kasteel de Goede Hoop. In Plettenberg Bay verblijven we in een comfortabel hotel vlakbij het strand. Aan het spotten van de Afrikaanse olifant, verschillende antilopensoorten, zebra?s en giraffen in nationaal park Addo Elephant zullen niet alleen de kinderen veel plezier beleven. Aan het einde van de reis hebben we tijd om bij te komen in Kaapstad voor we met KLM terugvliegen naar Nederland."
Als ik zie hoeveel jonge ouders om advies vragen op de verschillende reisforums over verre reizen met peuters en kleuters, denk ik dat er beslist een markt voor dit soort reizen is.

Deze reizen zijn te vinden via de GezinsVakantieWijzer. Als je op de reis klikt, kom je vanzelf bij de touroperator terecht. .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten