zondag 31 januari 2010

Een heerlijke vakantie in uitstekend beoordeelde appartemententen voor +/- €250 inclusief vlucht!

In het aanbod van de VoordeelVakantieWijzer.nl heb ik de volgende pareltjes gevonden:
  • Appartementen Marianna in Gouvia (Corfu). Een eenvoudig, maar prettig appartementencomplexje vlakbij het strand en bruisende centrum van Gouvia op het mooie groene eiland Griekse eiland Corfu. De gasten beoordelen de appartementen met een 8.5! In de meivakantie nog beschikbaar vanaf € 439, daarbuiten vanaf € 229.
  • Hotel Elite Orkide Suite in Alanya (Turkije) is in 2007 nieuw geopend. Het hotel ligt vlakbij het  Kleopatra strand. De appartementen zijn verzorgd en modern ingericht met rustige kleuren. De gasten beoordelen deze accommodatie met een  8,5. In de meivakantie nog beschikbaar vanaf €504, in de herfstvakantie vanaf € 424 en daarbuiten vanaf € 249.
  • Appartementen Borda d’Agua in Albufeira (Portugal) krijgen een 8 van de bezoekers. Dat is niet zo vreemd. Het complex heeft een gezellige uitstraling doordat de studio’s en appartementen op verschillende terrassen zijn gebouwd. Vanaf de onderste verdieping loop je via een paar treden zo het strand op.  12 dagen in februari vanaf € 299, in de herfstvakantie 8 dagen vanaf € 309.
Liever geen strandvakantie? Meer tips volgende in volgend blogs.

Violet

vrijdag 29 januari 2010

Op reis voor een koopje

Toen de eerste tekenen van de recessie in beeld kwamen, vroeg een collega aan mij of ik daar ook een oplossing voor had. Dat bracht me op het idee om eens te kijken hoeveel reizen ik kon vinden die minder dan 250 Euro per persoon kosten. Dat waren er maar liefst 1000!

Ik heb ze verzameld op http://www.tochnogopvakantie.nl/ en http://www.voordeelvakantiewijzer.nl/. Het is zeker niet allemaal topkwaliteit, maar er zitten voldoende accommodaties tussen die door reizigers met een 8 of meer zijn beoordeeld. Ik zal via dit blog regelmatig een paar tips geven.

donderdag 21 januari 2010

Vlucht annuleren? Vraag uw luchthavenbelasting terug.

Heeft u een vlucht geboekt die u moet annuleren en gaat dat niet meer kostenloos? Denkt u er dan in ieder geval aan om uw luchthaven- en eventuele andere belastingen terug te vragen. Dat is vaak een aanzienlijk bedrag. De luchtvaartmaatschappij moet dat aan u teruggeven.

woensdag 20 januari 2010

Een paar tips voor veilig reizen

Een verre reis maken? Kijk voordat u een verre reis boekt altijd even wat het reisadvies van Buitenlandse Zaken is: http://www.minbuza.nl/nl/reizenlanden/reisadviezen . Zo kunt u onaangename verrassingen voorkomen. U kunt ook kijken op http://www.wijsopreis.nl/.

Via de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering  kunt u precies nagaan welke inentingen u nodig heeft en of er malaria voorkomt in het land van bestemming. Wij ontdekten een onverwacht advies. Voor Turkije wordt een inenting tegen Hepatitis-A aanbevolen.

U moet zich kunnen identificeren als u de grens overgaat. In een groot aantal Europese landen kunt u terecht met de Nederlandse identiteitskaart. Voor andere landen heeft u een paspoort nodig en soms ook een visum en een inentingsbewijs. Met een Nederlandse identiteitskaart kunt u naar de volgende landen reizen: Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord Ierland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Madeira en de Azoren), Roemenie, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief de Canarische Eilanden), Tsjechië, Turkije, Zweden en Zwitserland. Voor het reizen naar andere landen heeft u een paspoort nodig.

Kijk u ook altijd even na of een u een visum nodig heeft. Dat kan via de visumdienst. Zij kunnen (tegen betaling, het is geen overheidsorganisatie) ook het visum voor u regelen.

Meer tips vindt u op de 55+VakantieWijzer..

Vliegen voor een koopje? Let op de extra kosten.

Voor 19 Euro naar Rome, voor 29 Euro naar Oslo. Het lijkt allemaal goedkoop en soms is het dat ook. Maar als u niet van te voren kijkt of er verborgen kosten zijn, dan kan het achteraf flink tegenvallen. Door reisbureaus worden dossierkosten en  soms een “Customer Service Tax” in rekening gebracht. Vaak ziet u dat pas nadat u al uw gegevens hebt ingevoerd. Kijk daarom vooraf even onder FAQ of klantenservice.

Ook bij de goedkope aanbieders kunt u beter eerst even naar de toeslagen kijken. Organisaties als Ryanair en Easyjet brengen toeslagen in rekening voor ieder stuk bagage, voor inchecken op de luchthaven en voor online betalen. Dat maakt de vlucht heel wat duurder. Ook dit kunt u vooraf controleren op de site.

Het is de moeite waard om vluchten te zoeken via verschillende websites zoals Cheaptickets, Wegolo en World Ticket Center. In principe zouden de zoekmachines allemaal dezelfde vluchten moeten vinden, maar in de praktijk blijken er toch verschillen in de resultaten te zijn. En vergeet niet ook even bij de oorspronkelijke luchtvaartmaatschappij van het land van bestemming en de KLM te kijken. Soms vallen die prijzen erg mee.

Op dit moment kunnen bij Ryanair reizen geboekt worden voor 10 Euro enkele reis inclusief belastingen. Zo is het wel erg aantrekkelijk om vanaf Eindhoven of Weeze even een dagje naar London, Dublin of Pisa te vliegen. Alleen met handbagage natuurlijk.....

dinsdag 19 januari 2010

Violet's tips voor vakanties

Een uit de hand gelopen hobby. Zo kun je Violet's VakantieWijzer ( http://www.violets.nl/ )wel noemen. Mijn ambitie was simpel: senioren helpen een leuke vakantie te vinden. Niet alleen als ze nog goed uit de voeten kunnen, maar ook als er door de leeftijd niet alles meer zo vanzelfsprekend gaat. Want ook dan valt er nog voldoende van de wereld te verkennen.


Hoewel ik natuurlijk mijn tips op de website kwijt kan, merk ik dat veel mensen niet verder komen dan de homepage en de aanbiedingenpagina. Daarna hebben ze of een leuke reis gevonden, of ze surfen verder. Een goede reden om eens een blog te proberen.


Ik zal proberen met enige regelmaat u van nieuwe tips te voorzien.




Geruilde links: http://www.nationalemediasite.nl/